Varmepumpe luft til vand – en billig og klimavenlig løsning

08 august 2022
admin

editorial

I disse dage er energi dyrere end nogensinde før, og derfor vælger flere og flere danskere at installere en luft til vand varmepumpe. Det er der flere overbevisende grunde til – og dem kan du læse meget mere om i det følgende. 

Hvorfor skal jeg skifte fyret ud med en luft/vand varmepumpe?

Du kan spare mange penge på din varmeregning ved at udskifte din gamle ovn med en luft til vand varmepumpe eller skifte dine elradiatorer ud med luft/luft-varmepumper.

Varmepumper er det mest miljøvenlige alternativ til traditionelle opvarmningssystemer – og samtidig det billigste for nuværende. Dette skyldes den høje energieffektivitet og pålidelighed i form af driftsikkerhed, hvilket gælder for både luft/luft og luft til vand varmepumper.

Du kan læse mere om sidstnævnte i afsnittet nedenfor, samt hvorfor en sådan varmepumpe kan være et godt valg for netop dit hjem og din familie.

varmepumpe luft til vand

Hvor mange penge kan jeg spare med en luft til vand varmepumpe?

Du kan opnå betydelige besparelser på din energiregning ved at udskifte et gammel fyr med en luft/vand varepumpe, eller dineelektriske radiatorer med luft til luft varmepumper – i nogle tilfælde kan du reducere dine omkostninger med op til 75 %.

Luft-til-vand-varmepumper er ca. tre gange mere effektive end olie- eller gasfyr, og luft/luft varmepumper fem gange mere effektive end elektriske radiatorer. Det betyder, at for hver enhed elektricitet, der bruges til at drive varmepumpen, får du op til fem enheder varme.

Hvad er den bedste type varmepumpe til mit hjem?

Når du skal vælge en varmepumpe til dit hjem, er der nogle få ting, du skal tage hensyn til, f.eks. størrelsen på din ejendom, antallet af beboere og dit varmebehov. Hos Amalo kan du få rådgivning omkring valg af luft/vand varmepumper, så du er helt sikker på at vælge den rette model og størrelse. Læs mere på amalo.dk

Flere Nyheder