Sikkert boligkøb med hjælpe fra en boligadvokat

16 januar 2022
astrid_pedersen

editorial

Skal du købe hus eller lejlighed? Så bør du konferere med en dygtig boligadvokat.

Hvad laver en boligadvokat?

En boligadvokat er en jurist hvis faglighed ligger inden for de juridiske aspekter forbundet med køb og salg af fast ejendom. De fleste boligadvokater i Danmark er beskæftiget inden for den private sektor, og hjælper boligkøbere med at træffe den rette beslutning når det handler om køb af hus eller lejlighed.

Står du således for at skulle skrive under på en købsaftale vil du som oftest finde at denne er forsynet med det der kaldes et advokat forbehold. Et advokat forbehold i en købsaftale giver dig et tidsrum på cirka fjorten dage til at beslutte dig endeligt for at gennemføre handelen.

image

I dette tidsrum bør du sætte dig grundigt ind i alle de formalia som vedrører boligen. Du skal gennemlæse al relevant dokumentation som kan indeholde kritiske oplysninger i forhold til dit bolig køb.

Det drejer sig eksempelvis og referater af ordinære og ekstra ordinære general forsamlinger samt møder i foreningens bestyrelse. Her kan du få et fingerpeg om foreningens drift. Budgetter og regnskaber kan afsløre om ejendommens økonomiske administration er sund, og om boligen eventuelt er behæftet med lån som skal indfries før handlen kan gå igennem. Og hvis drømmeboligen er et hus er det værd at gennemgå lokalplanerne som kan fortælle dig om der er byggeri eller anlæg nær din nye bolig i farvandet.

Til dette formål er det smart at hyre en boligadvokat. En boligadvokat vil have de bedste forudsætninger for at kunne spore eventuelle faldgruber blot ved gennemlæsning af de oven for nævnte dokumenter.

Boligadvokaten kan rådgive dig på baggrund af sin egen faglige vurdering, og du kan dernæst træffe din beslutning om køb af bolig på et oplyst grundlag. Du kan finde en billig boligadvokat hos eBoligadvokat – læs mere på eBoligadvokat.dk

Flere Nyheder