Lån penge til forbrug

18 januar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

I dag er der flere muligheder for at låne penge til forbrug. Du kan vælge at gå i din almindelige bank, du kan vælge at ansøge hos en online bank eller også kan du vælge at gå ned i en butik og der ansøge om et lån. I det sidste tilfælde er det tanken at du bruger de lånte penge i butikken. Butikken har ofte lavet en aftale med en online bank om at tilbyde deres kunder denne mulighed.

Ofte er det en god og billig løsning hvis man f.eks. har brug for at låne penge til en ny bærbar eller et nyt køkken. 

lån

Rente- og gebyrfrie lån

Har du planer om at benytte dig af butikkens tilbud, er det vigtigt at du starter med at undersøge betingelserne. Ofte tilbyder butikkerne rente og i nogle tilfælde også et gebyrfrit lån. Det gør butikkerne selvfølgelig for at tiltrække nye kunder, som ellers ville skulle vente med at købe. For dig som forbruger er det et godt og billigt lån, forudsat at du betaler dine afdrag til tiden. Banken der står bag lånet tjener sine penge på lånegebyret, som skal betales i starten og på at der er tilstrækkeligt med mennesker der ikke betaler til tiden.

Det drejer sig både om folk, der glemmer at betale og dem som ikke kan. Er der også tilknyttet et gebyr kan det ende med at blive et relativ dyrt lån. Sæt derfor dit lån til automatisk betaling og får du betalt lånet til tiden, er det en god og billige måde at låne penge.

Uanset hvilken type lån du vælger, er det en god ide at starte med at lægge et budget og få et økonomisk overblik. Start med at skrive ned hvad du har af indtægter og udgifter ned. Er der flere indtægter end udgifter, har du råd til at låne penge.

Flere Nyheder