Hav en enkelt lille rude at åbne i vinduet

13 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

Du kender nok godt sådan et vindue, der er inddelt i flere sektioner, for man kan efterhånden få vinduerne, er der inddelt på mange forskellige måder.

Det kan være som et dannebrog, hvor der er en rude, der udgør to tredjedele, mens den sidste udgør den sidste tredjedel – og det kan jo være være et dobbeltvindue.

Ruden kan også være inddelt i tre, fire eller flere sektioner, og som sagt kan vinduet være dobbelt, så den inddeling er duplikeret over til at være således ved siden af.

Der findes i den forbindelse den slags vinduer, hvor det blot er den ene af disse små ruder, som der kan åbnes, og det kan være af praktiske hensyn, så man ikke skal bøvle med at kunne åbne og lukke alle ruder, så man skal gøre dem rene, og så man nemt kan se, hvad det er for en rude, der kan åbnes.

vinduer

Det kan have sin fordel at åbne en enkelt rude i ens vindue

Men det kan jo også være fordi, at det er for meget af det gode, at man kan åbne hele ruden – om det er et dobbeltvindue eller ej – så det giver mere mening for en, at man kan åbne denne ene rude, om man sætter den på klem eller åbner helt ud.

Denne løsning er især praktisk at have, hvis man nu har et vindue, der vender lige ud til et fortov, så det ville være uheldigt, hvis man kunne åbne hele ruden, og man så ramte en person, der gik forbi ved siden af.

Selv hvis man ikke rammer nogle, så kan der være andre, der kommer til at gå ind i ruden senere, fordi den trods alt er gennemsigtig.

Det er måske ikke den her løsning, man ser flest af, men de er derude kan findes forskellige steder.

Flere Nyheder