Gulvafslibning og lakering – når gulvet skal være smukt og stærkt

21 april 2020
astrid_pedersen

Alle trægulve bliver med tiden slidt – særligt trægulve i hjem med børn og kæledyr. Legetøj og kløer kan nemlig give selv det mest massive trægulv en hård medfart, især hvis træværket ikke er lakeret, men behandlet med eksempelvis olie eller sæbe. Disse behandlings former karakteriseres som ikke forseglende, og yder således ikke træværkets overflade samme beskyttelse som lak, fernis eller maling.

Er dit trægulv for eksempel sæbe behandlet, vil du med tiden kunne se den smukke, lyse overflade blive forvandet til en mosaik og ridser og skrammer, plamager fra solfalming og skjolder fra spildte væsker samt de gråligt matte slidspor, som opstår, når støv trædes nede i de slidte træfibre.

Når gulvet begynder at præsentere med disse skader, er det et tegn på at den beskyttende sæbe hinde, som gulvet fik ved sin seneste behandling, er slidt bort. Og så er det for sent at prøve at genskabe den ved hjælp af almindelig gulv vask.

Kan mit sæbe behandlede trægulv blive kønt igen?

Dette er selvfølgelig rigtig ærgerligt – især hvis du sætter pris på et smukt, lyst gulv. Sæbe behandlede trægulve er særdeles populære i de danske hjem, fordi de med deres særlige hvidlige overflade kan lyse en hel stue op. Men måske skal du overveje andre muligheder, hvis du samtidig gerne vil lade børn og dyr lege på gulvet.

En behandling med hård, hvid lak kan give en lignende effekt, samtidig med at gulvet er beskyttet langt mere effektivt. Og så er et lakeret gulv langt mere rengørings venligt og knap så krævende i forhold til vedligeholdelse end et sæbe behandlet gulv.

Begynd forfra med en gulvafslibning

Men først skal den skrammede og slidte overflade fjernes. Dette klares let ved en professionel gulvafslibning. Hos din lokale gulvmand kan du altid få et tilbud på en gulvafslibning og lakering af gulv – læs mere på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder