Disse typer af vinduer skal du kende

11 oktober 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du ikke har købt vinduer før, er du måske i tvivl om, hvilken form for vinduer der vil være den rette for dig. For du finder helt sikkert hurtigt ud af, at der findes mange forskellige typer at vælge imellem.

For at gøre dig lidt klogere kommer vi her ind på nogle af de forskellige former for vinduer, og hvad der er fordele og ulemper ved dem. Vi har skrevet guiden i samarbejde med klarwindows.dk. Det er en stor webshop, hvor de forhandler alle de vinduestyper, vi nævner.

1. Bondehusvinduer

Bondehusvinduer er vinduer, der er opdelt i felter. De har et meget klassisk look, der kan passe til en række forskellige former for boliger. Bor du i et ældre bondehus, er de selvfølgelig oplagte. De kan dog for eksempel også passe til et træhus eller en murermestervilla. Hvis du gerne vil give din bolig noget mere charme, er de helt sikkert det rette for dig.

2. Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er en anden form for klassiske vinduer. Der er de øverste ruder cirka en tredjedel af størrelsen af de nederste ruder. Dermed får vinduet det klassiske dannebrogslook. Vinduerne passer også virkelig godt til ældre boliger, men kan også bruges i nyere boliger. Det kommer helt an på, hvilken stil du går efter i din nye bolig. Hvis du gerne vil gå efter en mere gammeldagsstil, kan du sagtens bruge disse vinduer.

3. Fastkarmsvinduer

Vil du have et stort vindue, der går fra gulv til loft, skal du vælge et fastkarmsvindue. Det er et vindue, der ikke kan åbnes. Det gør det nemmere for det at være meget stort. Det ville jo være besværligt for dig, hvis du kunne åbne hele vinduespartiet fra gulv til loft. I stedet er det smartere, at du enten har en dør, eller at du har et andet vindue i rummet, der kan åbnes.

Flere Nyheder