Bliver du udsat for vold eller trusler? Få hjælp på kvindekrisecenter

02 september 2021
Emilie Jacobsen

Bliver du udsat for vold eller trusler af en person i din nære familie, er det vigtigt, at du søger hjælp hurtigst muligt. Også selvom det kan være svært. Du kan for eksempel få hjælp på et kvindekrisecenter. Der har du mulighed for at flytte ind midlertidigt, så du kommer væk fra situationen derhjemme og kan finde ud af, hvad du så skal gøre. 

Et af de steder, du kan henvende dig til, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med vold eller trusler, er krisecenteret Ellestedet. Det er et sted, hvor de prøver at skabe hjemlige rammer om dig og eventuelt også dine børn, hvis du har nogle. Du bliver tilbudt krisehjælp og traumebehandling, hvis du føler, at du har brug for det. Lige fra du henvender dig til dem første gang, bliver der altså taget hånd om dig. 

Bliv hentet hvor som helst i landet

Når du har besluttet dig for, at du vil ud af den voldelige situation, som du er havnet i, er det vigtigt, at du kan komme det hurtigst muligt. Derfor tilbyder Ellestedet, at de kan komme og hente dig hvor som helst i landet. Når du ringer til krisecenteret, aftaler I et sted, hvor de kan komme og hente jer. Derefter skal du bare vente på dem. 

Hvis du ikke føler, at du har brug for at flytte på krisecenter, men du stadig har behov for hjælp i forhold til vold og trusler, er du også meget velkommen til at kontakte Ellestedet. De kan også rådgive dig via telefonen. Det kan være, at du er i tvivl om, hvordan du kan finde din egen bolig, måske særligt hvis du gerne vil flytte til den anden ende af landet for at slippe væk fra en voldelig partner eller ægtefælle. I det tilfælde kan Ellestedet hjælpe dig med, hvordan du skal gribe situationen an. Læs mere her

Flere Nyheder