Få en hjælper på med det fiskehjul

18 oktober 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke nogen bedre fornemmelse, end når man får bid på krogen på ens fiskestang!

Man kan have stået i flere timer og have sunket sig så meget ind i ens tanker, hvor der ikke er sket noget, og så pludselig er der bid, hvor man vågner op og griber bedre fat i ens fiskehjul.

Man har nok nøje udvalgt dette, så man vidste, at det var et, som der både passe sammen med fiskestangen, men som der også lå godt i hånden på en, så man følte sig komfortabel ved at bruge det, for der findes mange slags derude, som man kan købe sig.

De følger jo som regel med en fiskestang, men derfor kan man jo godt udskifte det, hvis man går efter at fange nogle andre ting, som det fiskehjul passer til, eller man bare gerne vil have et, som der ligger bedre i hånden.

Du kan for eksempel kigge på Outdoorxperten.dk, om de skulle have sådan er egnet hjul til dig.

Få hjælp til at hale i lang med fiskehjulet

Når så der kommet bid, så kan det være, at fiskehjulet begynder at smide line af sig, fordi fisken stikker af, så man lige må låse det og ellers langsomt begynde at hale i lang.

Det er her, man får det gode greb på fiskehjulet med gerne den ene hånd derpå, mens den anden er på stangen.

Så giver man lidt line, så haler man ind, og sådan kan man ende med at skulle blive ved længe, før det er lykkedes at få fanget, hvad der nu er kommet på krogen.

Derfor kan det være godt, hvis man kan overlade fiskestangen med fiskehjulet til ens makker, man har med ud at fiske, så man lige kan tage en pause, hvis det tager lang tid at hale dette i lang.

Ellers kan man være to om at holde på hjul og stang, hvis der virkelig er modstang fra byttet.

Flere Nyheder